A Hungaroringen kezdődik a szezon Nagy Dániel számára

A Hungaroringen kezdődik a szezon Nagy Dániel számára

Április 27-28-án megkezdődik a TCR Európa-kupa 2019-es évada. A 2018-ban összetettben ötödik helyezést elérő, Assenben futamgyőzelmet szerző, a WTCR magyarországi fordulóján szabadkártyásként második helyezett Nagy Dániel idén is a M1RA-val folytatja a versenyzést.

 

Hétvégén benépesül a Hungaroring, a túraautó-világkupa második fordulóján várhatóan ezúttal is tízezrek szurkolnak majd a magyar versenyzőknek, nemcsak a WTCR, hanem a TCR Európa-kupa futamain is. A sorozat ugyanis Magyarországon kezdődik, itt mutatkozik be először a 31 autóból álló mezőny, melynek Nagy Dániel, a M1RA versenyzője is a tagja.

 

“Fantasztikus mezőny jött össze erre az évre, a nevezési listán található nevek bizonyítják, hogy egy erős sorozatról van szó, ahol WTCR-ből érkező és újonc versenyzők mellett a bajnokság tavalyi szezonjából ismert pilóták küzdenek meg a bajnoki címért. Nem lesz könnyű dolgunk, de a M1RA-val együtt mindent megteszünk azért, hogy emlékezetes perceket szerezzek a szurkolóinknak. Reméljük, hogy már a szezonnyitó hungaroringi hétvégén dobogós eredménnyel köszönhetjük meg támogatásukat” – mondta Nagy Dániel.

A M1RA versenyzője idén régi-új mérnökével, Szűcs Gergővel dolgozik együtt, akivel WTCC-s éveikből ismerik egymást.

 

Nagy Dániel nemcsak a pályán, hanem a közutakon is marad a Hyundainál, idén azonban új partner biztosítja számára a megbízható minőséget a versenyek között is. A versenyző elmondta, izgalmas akcióval készülnek, melynek részleteit később hozzák nyilvánosságra.

 

“Köszönöm a bizalmat a Prémium Autóház Hyundai Hatvannak, és azt is, hogy a versenyeken megszokott kiszámíthatóságot a közutakon is biztosítják számomra az előttünk álló szezonban. Hamar megtaláltuk a közös hangot és a célt is: minél szélesebb körrel megismertetni mindazt, amit a Hyundai N szériája jelent. Együttműködésünk a Hyundai Hatvannal több egyszerű támogatásnál, ezt bizonyítja egyedülálló és izgalmas, bárki számára elérhető országos programunk, aminek részleteivel hamarosan jelentkezünk, érdemes figyelni a közösségi oldalainkat és a sajtót is. Addig is egy Hyundai Tucson lesz a társam a mindennapokban.”

 

A Prémium Autóház Hyundai Hatvan tulajdonosa, Képe Tibor számára nem volt kérdés, hogy segítik Nagy Dánielt. “Főleg azóta figyeljük Dani pályafutását, amióta Hyundaijal versenyez. Szívünkhez közel áll az autósport, ezért egyértelmű volt, hogy amivel csak tudunk, segítjük egy fiatal, bajnokesélyes autóversenyző karrierjét. Nagyon várjuk a közös munkát, ahogyan Dani is említette, együtt egy igazán exkluzív lehetőséggel készülünk mindazok számára, akiket érdekel az autóversenyzés és kíváncsiak a Hyundai N szériájára.”

 

A TCR Európa-kupa 2019-es versenynaptára:

 

április 27-28.: Hungaroring, Magyarország

május 24-26.: Hockenheim, Németország

június 8-9.: Spa-Francorchamps, Belgium

július 13-14.: Red Bull Ring, Ausztria

augusztus 3-4.: Oschersleben, Németország

szeptember 21-22.: Barcelona, Spanyolország

október 12-13.: Monza, Olaszország

 

Close Menu