Közép-európai zumba ünnep lesz Budapesten

Közép-európai zumba ünnep lesz Budapesten

Komoly nemzetközi érdeklődés övezi Gina Grant budapesti fellépését. Február 1-én a fővárosban lép színpadra a zumba egyik legnagyobb alakja. Az amerikai sztárt az ELTE Sportcsarnokban láthatják a mozgásforma megszállottjai, emellett a szervezők egésznapos programsorozattal készülnek.

„Szlovákiából, Csehországból, Romániából is sokan jönnek a zumba ünnepére. A rendezvénnyel azt szeretnénk elérni, hogy minél többen megismerkedhessenek ezzel a mozgásformával. Február 1-én egész nap várunk fiatalokat, időseket, lányokat, fiúkat. Lesznek ingyenes órák azon a napon, amikor minden a zumbáról fog szólni.” – mondta dr. Faluvégi András, a Danza TáncStúdió vezetője, aki az esemény főszervezője.

A zumba lényege, hogy a fitnesst keverik a – főként – latin-amerikai táncokkal, mint salsa, rumba, flamenco, samba, merengue, hastánc, tango, hip-hop, cha-cha-cha vagy a conga. A dél-amerikai, pontosabban kolumbiai mozgásforma Alberto „Beto” Perez nevéhez fűződik. A zumba a létrejöttét egy véletlennek köszönheti: a fáma szerint Beto annyira sietett egyik órájára, hogy otthon felejtette a válogatott zenéket. Így hát nem volt mit tennie, a saját mp3 lejátszóján lévő kedvenc zenéi adták az óra ritmusát. Mivel ezek többnyire salsa és merengue számok voltak, a fitness oktatónak rögtönöznie kellett, és egészen új mozdulatokkal kezdett dolgozni. A rendhagyó óra váratlan sikert aratott, és a csoporttagok közkívánatára többször is megismételték.

Close Menu