Otthon kapott ki a Kassa

Otthon kapott ki a Kassa

Hazai vereség a Nagyszombat ellen! A labdarúgó Niké Liga 14. fordulójában a többségi magyar tulajdonban lévő Kassa a Spartak Trnavától kikapott 2-0-ra. Ifj. Ján Kozák két ponton is módosított a kezdőn: Putnocký helyett Kirát szerepeltette a kapuban, az albán Qose helyére pedig a benini Tidjani érkezett. Emellett nyolc sérült játékos hiányával kellett megküzdenie.

A nézők már a mérkőzés kezdete előtt gyönyörű koreót jelenítettek meg a lelátón. A sárga-kékek az elejétől kezdve aktívak voltak, és már a 4. percben egy szögletrúgást követően Faka juttatta el a labdát Tidjanihoz, de éles lövése mellé ment. Ezt követően mezőnyfölényre tett szert a Nagyszombat, de a figyelmes kassai védelem résen volt. A kivétel a 12. percben Štětín direkt rúgása volt, ami elkerülte a hazaiak kapuját. Az első gólt Philip Azango szerezte a 48. percben, ezután  Filip Bainović az 58. percben beállította a végeredményt.

FC Košice – Trnava 0:2 (0:0)

Gólok: Azango (48.), Bainović (50.)

FC KOŠICE: Kira – Fabiš, Jonec, Šindelář – Golikov (75. Sovič), Gallovič (75. Qose), Faško, Mizerák – Liener (58. Sagna), Medved, Tidjani (70. Vasiľ). Tréner: Ján Kozák ml.

SPARTAK: Takáč – Koštrna, Štetina, Kóša, Daniel – Bukata (68. Šulek), Bainović (77. Procházka), Zeljković – Ofori (86. Štefánik), M. Ďuriš (77. Ristovski), Azango (86. Paur). Tréner: Michal Gašparík

Close Menu