Farkas Balázs lett az FC Kassa sportigazgatója

Farkas Balázs lett az FC Kassa sportigazgatója

Korábbi magyar válogatott labdarúgó vette át a sportigazgatói teendőket a szlovák első osztályban szereplő FC Kassa csapatánál. A többségi magyar tulajdonban lévő egyesületnél a korábbi sportigazgató, Pavel Turczyk a menedzsmentben dolgozik tovább.

„Nem ismeretlen a kassai közeg számomra, hiszen korábban az akadémiai fejlesztésekért dolgoztam. A klub az elmúlt években hatalmas fejlődésen ment keresztül, hiszen az alsóbb osztályokból felküzdve magát ismét az élvonalban játszik. Egy tradicionális csapatról beszélünk, mely újjászületett. A cél, hogy ezen a felfelé ívelő pályán maradjon a klub és kelet-Szlovákia meghatározó labdarúgó csapatává váljon” – mondta Farkas Balázs. 

“Balázs munkája az elmúlt években nagymértékben hozzájárult a klub utánpótlás képzésének fejlődéséhez, ahol jelenleg már az összes korosztályunk az első osztályban szerepel, valamint a Kassai Labdarúgó Akadémia elit akadémiái státusszal rendelkezik a Szlovák Labdarúgó Szövetség licensz eljárása alapján. Ezt a szintű fejlődést és dinamizmust szeretnénk látni az első csapatnál is.”- tette hozzá Geri Ádám klubigazgató.

Farkas Balázs játékosként megfordult többek között a Videoton FC-ben, az Újpestben, a Győrben és a Vasasban is. A 44 éves szakember korábban a magyar válogatottban négy alkalommal lépett pályára.

 Az FC Kassa a szlovák első osztályú tabella 10. helyéről várja a tavaszi folytatást.

(Northstar Kommunikáció)

Close Menu